В рамках реалізації україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» організовано перші курси тематичного удосконалення для медичних сестер закладів дошкільної освіти

З 1 вересня 2021 року в Україні почали діяти нові норми шкільного харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку  (постанова КМУ від 24.03.2021 №305).

На базі ДУ «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з 6 по 17 грудня пройшли двотижневі курси тематичного удосконалення з циклу «Дієтотерапія» для медичних сестер закладів дошкільної освіти.

Лекції та практичні заняття з організації харчування за системою НАССР, профілактики харчових отруєнь, організації дієтичного харчування, оснащення харчоблоку та контролю його роботи, режиму та гігієни харчування, ведення документації провели фахівці ДУ «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»:

– Алла Тимошенко, завідуюча відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень,

– Наталія Резнічек, лікар з гігієни дітей та підлітків,

– Ольга Джугостран, завідуюча відділення профілактики хронічних неінфекційних захворювань,

– Вікторія Джумакай, психолог.

Частина практичних занять пройшла на базі Херсонського обласного дитячого пульмонологічного санаторію «Дніпро» за участю завідуючої відділу санаторію Людмили Подусенко та старшої медичної сестри закладу Алли Чурай.

Якісне і безпечне харчування в освітніх дитячих закладах має надважливе значення для збереження здоров’я дітей. Медичні працівники освітніх закладів мають досконало знати нові норми дитячого харчування, адже саме вони контролюють процес харчування дітей, склад щоденного меню, якість продуктів харчування, санітарний стан харчоблоків і, навіть, стан здоров’я працівників харчоблоків.